Μέλι Ερείκης 920γρ

Το Μέλι Ερείκης (σουσούρα) είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτικη αξια και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα των λουλουδιών της Ερείκης και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (1 - 3 μήνες από την συλλογή του).Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική διαδικασία, δεν σημαίνει ότι το μέλι έχει «χαλάσει». Για να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί.

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα Ελληνικά μέλια και αρέσει ιδιαίτερα στους απαιτητικούς καταναλωτές. Ταξιδέψτε στην Ελληνική φύση με αυτό το πραγματικά ξεχωριστό μέλι!

Ανάλογα με το είδος του ρεικιού που «τρυγούν» οι μέλισσες, το μέλι ρείκι είναι φθινοπωρινό ή ανοιξιάτικο. Κάθε είδος, τόσο του φυτού όσο και του μελιού, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.Το ρεικόμελο του φθινοπώρου έχει χάλκινο χρώμα, δυνατό άρωμα με γεύσεις καραμέλας, γαιώδεις και «ξύλινες», και υπόπικρη γεύση. Προέρχεται από την ερείκη τη σπονδυλανθή (Εrica manipuriflora), έναν θάμνο με μοβ λουλούδια που ανθίζει το φθινόπωρο. Εχει διαπιστωθεί ότι προμηθεύει τις μέλισσες με την τελευταία γύρη που θα βρουν πριν τον χειμώνα. Το ανοιξιάτικο ρεικόμελο, με υπόγλυκη γεύση, έχει χρώμα κεχριμπαριού ή προς το κοκκινωπό- και έντονο άρωμα με φρουτώδεις γεύσεις.

Τα χαρακτηριστικά οφείλονται στη γύρη της ερείκης της δενδρώδους (Εrica arborea), ενός ξυλώδους θάμνου που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 μέτρα ύψος. Ανθίζει την άνοιξη και τα άνθη του είναι λευκά. Όλα τα μέλια είναι τονωτικά . και το θυμαρίσιο μέλι και το καστανιάς και άλλα είδη. Το μέλι ερεικης όμως είναι μοναδικό. Το φθινοπωρινό οι γευσιγνώστες ότι είναι καλύτερο μέλι. Γιαυτό και εμείς το προτιμούμε.

13,00 €