Μέλι Manuka: το πανίσχυρο αντιβιοτικό!

Το μέλι Manuka δεν είναι συνηθισμένο μέλι. Είναι μια υπερ-τροφή, γιατί διαθέτει έναν παράγοντα που το καθιστά πραγματικά μοναδικό και πολύτιμο: η ισχυρή, επιστημονικά αποδεδειγμένη, αντιβιοτική δύναμη, ικανή να αγωνίζεται και να νικήσει πολλές παθολογίες.
Καταπολεμά αποτελεσματικά:
Το ελικοβακτήριο του πυλωρού (Helicobacter Pylori) που προκαλεί τα περισσότερα έλκη στομάχου).
Το κολοβακτηρίδιο Escherichia coli (η πιο κοινή αιτία μολυσμένων τραυμάτων - προκαλεί το 80% περίπου των οξέων λοιμώξεων ).
Τον πυογόνο στρεπτόκοκκο (Streptococcus pyogenes). Προκαλεί πονόλαιμο, φαρυγγίτιδα, και στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα, η οποία είναι η συχνότερη μικροβιακή νόσος της παιδικής ηλικίας.
Πώς παράγεται;
Το μέλι manuka παράγεται από μέλισσες που συλλέγουν νέκταρ από τα άνθη του manuka, που στην παραδοσιακή Maori είναι το φυτό Leptospermum scoparium, ένας στιβαρός αειθαλής θάμνος που αναπτύσσεται μακριά από οποιαδήποτε ρύπανση για χιλιάδες χρόνια μόνο στα αμόλυντα τμήματα της Νέας Ζηλανδίας. Τα φυτά manuka καλύπτονται για πολλούς μήνες από πολλά ροζ, λευκά και σκούρα κόκκινα λουλούδια, τα οποία είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τις μέλισσες και των οποίων το χρώμα εξαρτάται από την ποσότητα χρωμίου που υπάρχει στο έδαφος.
Τρία είναι τα βασικά συστατικά που υπάρχουν στο μέλι Μανούκα και το κάνουν να ξεχωρίζει:
1. Μεθυλογλυοξάλη (MGO): Έχει αξιόλογη δράση ενάντια σε ποικίλα βακτήρια (π.χ. Μικρόβιο Πρωτέας, Enterobacter cloacae).
2. Διυδροξυακετόνη (DHA): Βρίσκεται στο νέκταρ των λουλουδιών του μανούκα και μετατρέπεται σε μεθυλογλυοξάλη κατά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.
3. Λεπτοσπερίνη: Πρόκειται για μια φυσική χημική ουσία στο νέκταρ των λουλουδιών του και είναι ενδεικτική για την «αυθεντικότητα» του μελιού.

35,00 €
Please select variants first